Lederen, St. Hallvard 2.2018

Vandring Alnaelva.jpg

 

DE NYE MEDIENES KRAFT

Denne lederen i St. Hallvard skrives på Oslo Byes Vels ”bursdag”  29. mai. I år er det 207 år (!) siden noen av byens borgere møttes for å stifte Selskabet for Christiania Byes Vel med prest og boktrykker Niels Wulfsberg i spissen. Han ble selskapets første formann, og drev sin virksomhet i Rådhusgaten 10. Oppropet som inviterte til stiftelsesmøtet var datert 25. mai i 1811, det ble trykket på sedler i Rådhusgaten og i tillegg ”innrykket i flere Blade”. Stiftelsesmøtet ble avholdt i det som senere ble stortingssal, som nå er bevart på Folkemuseet. Den lå der Posthuset ligger, midt i Kvadraturen. Administrasjonen holdt sine møter i Collett-gården i Kirkegaten, som lykkeligvis også er bevart på Folkemuseet.

24. mai 2018 hadde Oslo Byes Vel invitert til en av sine tradisjonsrike byvandringer, og invitasjonen ble ikke trykket på løpesedler. Byvandringene i Oslo ble første gang satt i system i begynnelsen av 1960-årene med Pål Hougen som sekretær i Oslo Byes Vel. 

 Målet denne vakre maidagen i 2018 var Alnaelvas nedre løp. Hvor mange ville komme? Var godværet over byen en fordel eller ville folk da heller gjøre andre ting? Var Alnaelva i det hele tatt interessant nok?

Oslo Byes Vel bruker mer og mer sosiale medier for å spre sitt budskap, flagge kommentarer og debattinnlegg og for å informere om møter og arrangementer. Nettsider (oslobyesvel.no), Facebook, Instagram og Twitter er iløpet av få år blitt selskapets viktigste informasjonskanaler.  Selv om mange av våre medlemmer er av den eldre garde, er stadig flere av dem kjempedyktige til å bruke de nye mediene.

Byvandringen langs Alnaelva var forhåndsannonsert i våre sosiale medier. Vi har sluttet med programmet som trykt bilag til St. Hallvard og merket stor aktivitet på nettet før byvandringen. Facebook-arrangementet ble sett av over 300.000 brukere. Det ble delt 330 ganger, 8.300 skrev at de var interesserte i å komme og 506 bekreftet at de skulle komme. Forventet deltakerantall på bakgrunn av dette var mellom 150 og 200.

Det kom 1.000!

orh   

 

Engasjert i byen? Bli medlem av Oslo Byes Vel