Back to All Events

Avduking av blått skilt over Lisa Kristoffersen

Velkommen til avduking av blått skilt over Lisa Kristoffersen - Norges første dyrevernsaktivist - på Lisa Kristoffersens Plass i bydel Sagene, 17. oktober, kl. 18:00.

Program:

1800: Oslo Byes Vel ved generalsekretær Ole Rikard Høisæther ønsker velkommen

1810: Åshild Roaldset, daglig leder Dyrebeskyttelsen Norge, forteller om Lisa Kristoffersen, vår første dyrevernsaktivist

1820: Musikkinnslag fra Oslo Damekor

1825: Ann Kristin Asbjørnsen, styreleder i fondet Lisa Kristoffersens Minde drar i snora.

1830: Musikk innslag igjen av Oslo Damekor

Enkel servering

1. Lisa Kristoffersen 1917WEB.jpg

Utdrag av artikkel i St. Hallvard 3. 2019 om Lisa Kristoffersen. Skrevet av Annette Bjørndalen Søreide, kommunikasjonsrådgiver, Dyrebeskyttelsen Norge.

«BIKKJE-LISA» KRISTOFFERSEN KAN SIES Å VÆRE LANDETS FØRSTE DYREVERNAKTIVIST OG VAR EN PIONER INNENFOR DYREVERN. MED KJEPPEN SIN GIKK HUN RUNDT I HOVEDSTADENS GATER OG PASSET PÅ AT INNBYGGERNE VAR SNILLE MED DYRENE SINE. HVIS IKKE KUNNE DET VANKE BÅDE SAFTIGE GLOSER OG «PRYL».

Kjært barn har mange navn sies det, og når det kommer til dyrevennen Lisa Kristoffersen, er det en grunn til hvorfor hun kalles «Dyre-Lisa», «Bikkje-Lisa» og «Kristianias årvåkne samvittighet ». Gjennom hele sitt liv ofret hun sin tid til å passe på at dyrene både i og utenfor hovedstaden hadde det bra.

Lisa Kristoffersen ble født på Sagene i Oslo 13. april 1833 og lærte fra barnsben av at dyr skulle man være snill med. Allerede i ung alder, kunne hun finne på å kaste sand og gjørme på de andre barna om noen av de plagde hunder og katter.

Abonnere på St. Hallvard? Bli medlem i Oslo Byes Vel