Back to All Events

FULLTEGNET! Møtet mellom middelalder-Oslo og gigantprosjektet Follobanen

Møtet mellom middelalder-Oslo og gigantprosjektet Follobanen

For medlemmer i Oslo Byes Vel. BLI MEDLEM

DETTE ARRANGEMENTET ER FULLTEGNET!

17. august 1624 brenner det gamle Oslo, og ødeleggelsene var så store at man bestemmer å flytte byen under Akershus’ murer på andre siden av Bjørvika. Det første Oslo fra tidlig middelalder frem til brannen besto av trebebyggelse, men også praktbygg i sten som St. Hallvardskatedralen og Maria-kirken, bispe- og kongsgård. Idag er det meste ruiner, men de viktige konstruksjonene er avdekket. Vi vandrer blant disse og tar skrittet tilbake i middelalderen. 

Det største tiltaket i dette området i moderne tid er anlegget av Follobanen. Under vår temadag lørdag 21. september kl. 11-16 foretar vi en middelaldervandring med eksperten, arkeolog Petter Molaug, etterfulgt av et foredrag om den nye jernbanetraseen, og befaring i prosjektområdet ved Rikke Lill Holund, administrasjonssjef for Follobane-prosjektet i Bane NOR.

Program

10.50: Senest oppmøte i hagen på Oslo Ladegård

11.00: Vandring i middelalder-Oslo med arkeolog Petter Molaug

12.30: Enkel, historisk lunsj på Oslo Ladegård

14.00: Foredrag om Follobanen – om prosjektet, mål og utfordringer ved Rikke Lill Holund, administrasjonssjef for Follobane-prosjektet i Bane NOR.

15.00: Befaring i prosjektområdet – hva skjer nå og hva skjer med området etter prosjektslutt

16.00: Avslutning

Tid: lørdag 21. september kl. 11.00 - 16-00, inkludert lunsj (historisk meny)

Oppmøte: Oslo Ladegård, Oslogate 13

Pris per person kr 480,-

Prisen inkluderer: omvisninger og foredrag, lunsj, kaffe/te/vann under foredrag. Annen drikke (mineralvann/øl/vin) kjøpes og betales av den enkelte.

Dette arrangementet er for medlemmer i Oslo Byes Vel. BLI MEDLEM!