Back to All Events

UTSOLGT! Foredrag med gutten fra sjokoladefabrikken i Freiasalen

  • Freia/Mondelez Johan Throne Holsts plass 1 (map)
Foto: Petter Mejlænder

Foto: Petter Mejlænder

Unknown.jpeg
Unknown-1.jpeg

Alf Folmer ble født 1921 i Kristiania. Han vokste opp i gården til Bergene sjokoladefabrikk på Rodeløkka øst for elva. Dette foredraget handler om arkitekten Folmers liv og oppvekst på Grunerløkka. 

Alf Folmer gav i 2016 ut boken ”Gutten fra Sjokoladefrabrikken” som forteller om hans liv. Da 96-åringen holdt byvandring i Oslo sensommeren 2017, var interessen så stor at det skapte trafikkaos på grunn av de over 900 fremmøtte. 

Freiasalen

Freia Chocolade Fabrik ble etablert på Rodeløkka i 1889 og ble i 1892 kjøpt opp av Johan Throne Holst. Holst ville lage sjokolade med den beste kvaliteten og hans ideologi var at gode arbeidsforhold ville skape tilfredshet og arbeidsglede. I 1921 ble derfor Edvard Munch engasjert for å utsmykke spisesalene for de ansatte. Dette var Munchs første og eneste dekorasjon for et arbeidermiljø.

I løpet av dette foredraget vil publikum få høre om norsk sjokolade-og arbeiderhistorie, familiehistorie, boligkår, arkitektur og mye annet.

Sted: Johan Throne Holsts plass 1/ Freia sjokoladefabrikk (Mondelèz), klokken 18:00. (Dørene åpner kl. 17:15 og inngangen vil være sidedøren inn til skulpturparken rett ved hovedinngangen).

- Det blir servert kaffe/te og sjokolade - 

 
 
Earlier Event: December 3
Gamle Aker kirke
Later Event: March 5
Blått skilt over Anna Sethne