Back to All Events

Stortingsbygningen 150 år på Arkitekturmuseet

Oslo Byes Vels aktuelle aktiviteter

Vi hadde gleden av å invitere til vårens andre aktivitet under programposten «AKTUELT» torsdag 7. april kl 18:00. Denne gangen var vi invitert til en privat omvisning ved Gudrun Eidsvik av Arkitekturmuseets utstilling «Stortingsbygningen 150 år. Arkitektkonkurranse og debatt 1836-1866».

Siden 1866 har Stortingsbygningen huset Norges folkevalgte forsamling og vært et symbol på det norske demokratiet. Beliggenheten ved Eidsvolls plass fremstår i dag som en naturlig og selvsagt plassering. Stortingsbygningens forhistorie er imidlertid preget av maktkamp, intriger, flammende debattinnlegg og omkamper. Utstillingen i Arkitekturmuseet er planlagt i samarbeid med Stortinget, som i sin utstilling «Stortingsbygningen 150 år. Fra Langlet til Holter» forteller historien om bygningen fra 1866 fram til 1950-årenes ombygging under arkitekt Nils Holters ledelse.
 

 

 

Later Event: April 28
Vårens tur til København